May 20, 2023
Metal Battle Finale - Special Guest
Venue: Estrado | Harderwijk | NL
State: Gelderland
Country: NL
Alle winnaars van de halve finale strijden hier voor de felbegeerde hoofdprijs!
Nu is het dan eindelijk zo ver. In November hebben de bands zich kunnen inschrijven. In Februari is de daadwerkelijke strijd losgebarsten, maar op 20 Mei in Harderwijk wordt de strijd uitgespeeld. Dan is de finale van de Nederlandse MetalBattle in de Estrado Harderwijk.
3 Bands overgebleven uit 12 strijdende bands. De winnaars van de 3 veldslagen zullen tegen elkaar gaan strijden voor de titel winnaar metalbattle 2023 en het prijzenpakket dat erbij hoort. Dit prijzenpakket bestaat uit gegarandeerde optredens op een aantal metalfestivals in Nederland. Een extra stuk coaching door professionals uit de metal-industrie en uiteraard ontbreekt ook de nodige media-aandacht niet. Dit zal media-aandacht zijn gericht op de doelgroep metal-minnend Nederland.
Ondertussen zijn er al 2 strijders bekend. Dit zijn Serotonia en Hesken.
Serotonia is de winnaar van Veldslag West. Opgericht in 2018 speelt deze band al een half decennia stevige MetalCore. Ze noemen bands als As I Lay Dying, Periphery en In Flames als hun invloeden. Dit is al veelbelovend en het was zelfs goed genoeg om de beste bands van 3 andere provincies uit te schakelen.
Deze 5 leden hebben laten zien dat ze helemaal klaar zijn voor de finale, nu mogen ze laten zien dat ze de finale ook kunnen overwinnen.
De 2e al bekende band, maar zeker niet minder, is Hesken. Als winnaar van de Veldslag Noord zijn zij na een felle strijd ook in de finale gekomen. Deze prog-metal band leunt heel sterk op sferen uit de Melodische Death Metal. Deze 4 strijders weten er wel genoeg andere stijlen doorheen te mixen waardoor ze ook op een groter publiek kunnen richten.