September 5, 2023
Devangelic + Olkoth + Black Rabbit
Venue: Musicon | Den Haag | NL
State: Zuid-Holland
Country: NL
DEVANGELIC
Het debuutalbum “RESURRECTION DENIED” werd uitgebracht in juni 2014 door Comatose Music. Omarmd door fans en critici, mogelijk als een van de meest brute albums, heeft Devangelic een sterke internationale fanbase opgebouwd en heeft in juni 2014 door de Verenigde Staten getoerd en in september 2014 door Europa. Tussen 2014 en 2016 treedt Devangelic op tijdens verschillende internationale festivals, zoals Deathfeast Open Air, Frankfurt Deathfest, Purulent Deathfest, Gothoom Open Air, Hellprint Day en Berlin Deathfest. Hun tweede album “PHLEGETHON” ziet het licht in oktober 2017, opnieuw uitgebracht door Comatose Music, gevolgd door een tournee in het Verenigd Koninkrijk en een Europese tournee met Antropofagus en Relics Of Humanity, samen met festivals als Las Vegas Deathfest, Deathfeast Open Air en PartySan Open Air. Eind 2019 tekent Devangelic bij Willowtip Records voor de release van hun derde album “ERSETU”, uitgebracht in mei 2020.
OLKOTH
Olkoth brengt eindelijk zijn eerste volledige album uit, een dodelijke, woeste deathmetalformule die lessen van Nile en Hate Eternal overneemt en nog verder brengt. Dompel jezelf onder in deze perfecte mix van razernij en sfeer!
Opgericht in 2016 door Zach Jeter (ook bekend van Imperivm en Lecherous Nocturne) en Vance Jeffcoat (RIP 1981-2017) in Columbia, South Carolina; streefde Olkoth ernaar om een unieke en brute mix van death en black metal te creëren. De muziek en thema’s van de band halen inspiratie uit het occulte, horror, mythologie en corruptie door de geschiedenis heen. In 2020 keerde de band terug met een nieuwe line-up om nieuwe muziek te produceren die trouw is aan zijn brute en zwartgeblakerde wortels. Met een binnenkort te verschijnen debuutalbum.
BLACK RABBIT
Je nachtmerrie staat op het punt zich te ontvouwen. De door Black Rabbit gehypnotiseerde slachtoffers liggen zwetend in hun bed, waarna zij door hem tot de hel veroordeeld worden. Met hun eerste full-length album ‘Hypnosomnia’ zetten de bloeddorstige konijnen zichzelf op de kaart binnen de Nederlande metalscene. Meedogenloos en overtuigend zetten zij hun verhaal voort door hun concept te voorzien van een sterke ruggengraat. De chronologische volgorde van het album vertaalt zich letterlijk in de patronen, tempo’s en de activiteit van het menselijk brein tijdens het slaapproces. Niet alleen met hun snelle thrash-metal en groovy death-metal, maar ook met hun energieke live-optredens, zal dit vijf-koppige monster elk slachtoffer dat het rijk van Black Rabbit durft te betreden, in stukken gereten achterlaten. Door een breed scala aan verschillende muzikale invloeden van alle bandleden ontstaat er een verfrissend en inspirerend geheel op ‘Hypnosomnia’. Black Rabbit omarmt hun gewaagde, maar unieke concept, en steken daarmee in zekere zin hun middelvinger op naar alle stereotypes in de metal. Black Rabbit blijft door holen kruipen om hun wereldwijde hypnose voort te zetten.